Advocatenkantoor Alliantie: uw advocaat bij bestuursrecht in Breda

De overheid en overheidsorganen dienen zich aan bepaalde regels te houden. Besluiten moeten in het belang zijn van bedrijven en burgers. Is dat niet het geval, dan kunt u via de rechter uw ‘recht’ proberen te halen. Onze bestuursrechtadvocaten adviseren en procederen dan voor u.

Een advocaat in de hand nemen voor bestuursrecht? Kies voor Advocatenkantoor Alliantie

Bestuursrecht advocaten in Breda

Onze overheid handelt in en behartigt uw belangen. Bent u het niet eens met een besluit van een overheidsorgaan – bijvoorbeeld omdat uw belangen worden aangetast – dan kunt u tegen de overheid procederen. Als burger of bedrijf.

Omdat het bestuursrecht veelomvattend is, heeft u hierbij de juiste hulp nodig. Advocatenkantoor Alliantie staat u bij. Dat doen wij op alle facetten van het bestuursrecht. Dit zijn dus nagenoeg alle besluiten van de overheid, uitkeringsinstanties, gemeenten en soortgelijke instanties.

Wilt u meer informatie? Of wilt u weten wat hij hier in voor u kunnen betekenen? We staan u graag te woord. Bel 076-5317766.

Wanneer heeft u een bestuursrecht advocaat nodig?

Bestuursrecht bestaat uit veel onderdelen. De overheid moet zich houden aan de Algemene Wet Bestuursrecht. Daar staat in hoe de overheid besluiten moet voorbereiden en het beleid moet publiceren. En welke bevoegdheden voor inspectie en welke sancties er voor handhaving beschikbaar zijn. Het kan zijn dat u het niet eens bent met een besluit dat genomen is door een overheidsorgaan. U kunt de zaak dan voor de rechter laten komen.

Een advocaat in bestuursrecht adviseert, begeleidt en procedeert tegen de overheid in veel meer zaken. Wilt u een vastgoedproject ontwikkelen of een bedrijventerrein of woningbouwlocatie (her)ontwikkelen? Dan komt hier juridisch gezien veel bij kijken waar u een bestuursrechtadvocaat voor kan inzetten.

Zo helpt een bestuursrechtadvocaat bij het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Ook bewerkstellingen ze een wijziging van het bestemmingsplan. Ze geven een inschatting van de kansen in een bezwaarschriftprocedure of beroepsprocedure. Ze adviseren bij bestemmingsplannen, bestuurlijke boetes, bouwvergunningen, projectontwikkeling en ruimtelijke ordening.

Wilt u de hulp van een bestuursrechtadvocaat in Breda inzetten? Advocatenkantoor Alliantie begeleidt en adviseert u in alle zaken omtrent het bestuursrecht. Dan doen wij tegen een uurtarief van € 140,- excl. btw.

bestuursrecht advocaat Breda