Huis (ver)huren? Onze huurrechtadvocaten in Breda staan u bij

Huurt of verhuurt u een huis? Dan heeft u te maken met het huurrecht. Beide partijen hebben rechten en plichten tegenover elkaar. Als een van de twee hierin nalatig is, dan kunnen er geschillen ontstaan. Om deze op te lossen, zet u een huurrechtadvocaat van Advocatenkantoor Alliantie in.

Heeft u problemen met uw (ver)huurder, dan helpt Advocatenkantoor Alliantie u met huurrecht

Huurrechtenadvocaten om te bemiddelen

U huurt of verhuurt een woning, bedrijfspand of ander object. Daar komen allerlei rechten en plichten bij kijken. Zowel voor de huurder als voor de verhuurder. Het huurrecht is van toepassing wanneer een object in welke vorm dan ook gehuurd of verhuurd wordt. De regels die van toepassing zijn kunnen per object verschillen.

Het huurrecht geldt bijvoorbeeld ook wanneer u een auto huurt. Bij autohuurcontracten is het onder andere van belang om te kijken naar hoe u verzekerd bent. Wat wordt wel en niet gedekt? En hoe zit dat met schade? Neem deze contracten ook altijd goed door voor u ze ondertekent.

Over het algemeen gaan de meeste zaken betreffende huurrecht echter over panden. Weet u niet zeker welke plichten u heeft als (ver)huurder? Heeft u een geschil over bijvoorbeeld de huurprijs, een betalingsachterstand of gebreken die niet worden gemaakt? De huurrechtadvocaten van Advocatenkantoor Alliantie in Breda staan voor zowel de huurder als verhuurder bij geschillen, onduidelijkheden of het opstellen van contracten voor u klaar.

Bel ons kantoor op 076-5317766 voor een eerste gesprek. Samen gaan we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Voor de huurder

In Nederland zijn huurders goed beschermd. U heeft veel rechten waar de huurbaas zich aan moet houden. Het kan voorkomen dat u een geschil krijgt met uw huurbaas. Bijvoorbeeld omdat hij plotseling de huurovereenkomst beëindigt of omdat u het gevoel heeft dat u te veel huur betaalt.

De verhuurder is ook verplicht om te zorgen dat eventuele gebreken en schade worden opgelost. Doet hij dit niet of niet op een redelijke termijn, dan staat u als huurder in uw recht. Natuurlijk is het altijd het beste als u het samen oplost, maar wanneer u er niet uitkomt, kunt u een huurrechtadvocaat inschakelen. Deze kan voor u bemiddelen en, mocht het nodig zijn, de zaak voor de rechter laten komen.

We werken met een scherp uurtarief waardoor onze diensten betaalbaar zijn. Heeft u rechtsbijstand? Ook dan zijn wij uw huurrechtadvocaten.

huurrecht advocaat Breda
huurrecht advocaten Breda

Voor de verhuurder

Er gelden voor u als verhuurder allerlei rechten en plichten waar u zich aan moet houden. Het snel oplossen van gebreken of schade bijvoorbeeld. Maar er zijn natuurlijk ook bepaalde verplichtingen vanuit de huurder. Zoals op tijd de huur betalen. Of niet zorgen voor overlast. En hoe zit dat met onderhuur, zoals Airbnb? Als u over een van deze zaken een geschil krijgt met uw huurder, dan is het verstandig om een advocaat in te zetten. Deze wijst u op uw rechten als verhuurder.

Ook wanneer u een bedrijfspand verhuurt kan de advocaat de huurovereenkomst en de algemene voorwaarden opstellen. We adviseren als huurrechtadvocaten ook bij huurprijsgeschillen, het beëindigen van deze huurovereenkomsten en gebrekendiscussies.

Het klinkt aanlokkelijk om uw (leegstaande) huis te verhuren. Toch zitten hier veel risico’s aan verbonden. Bent u niet bekend met de plichten die u heeft als verhuurder, dan is het raadzaam om een advocaat in te zetten. Deze helpt u bij het opstellen van contracten of het bemiddelen bij eventuele conflicten. Belangrijk om te weten is dat een contract van een huurwoning niet makkelijk is om op te zeggen vanuit uw kant. De huurder is goed beschermd.

Wilt u meer informatie over het verhuren van uw woning, pand of ander object? Schakel een van onze huurrechtadvocaten in Breda in om u te helpen.