Strafrecht advocaten in Breda: hulp bij strafrechtelijke zaken

Heeft u een strafbaar feit gepleegd? Of moet u voorkomen voor een dagvaarding? Dan is het van belang dat u de juiste strafrecht advocaat in de hand neemt om u te verdedigen. Van kleine overtredingen tot grote misdrijven: u zet ons in als uw strafrecht advocaat in Breda.

Wilt u een strafrecht advocaat in Breda die u bijstaat? Zet Advocatenkantoor Alliantie in

Strafrecht advocaat in Breda

U heeft een strafbaar feit begaan wanneer u een handeling heeft gepleegd die verboden is volgens het Wetboek van Strafrecht. Strafbare handelingen zijn onder te verdelen in overtredingen en misdrijven.

Een overtreding is vaak een lichter vergrijp. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat u te hard heeft gereden, voor wildplassen of omdat u op verboden terrein heeft gelopen.

Misdrijven zijn over het algemeen ernstiger. Voorbeelden hiervan zijn fraude, mishandeling en seksueel misbruik.

Bij het opleggen van de straf speelt de leeftijd en het ontwikkelingsniveau een belangrijke rol. In Nederland maken we onderscheid tussen volwassenenstrafrecht, jeugdstrafrecht en adolescentenstrafrecht.

Heeft u een strafbaar feit gepleegd? Wordt u verdacht van een kleine overtreding of een groter misdrijf, zoals een ernstig gewelds- of zedendelict? Neem contact op met een strafrecht advocaat in Breda van Advocatenkantoor Alliantie.

Bel 076-5317766.

Strafrechtelijke procedure

De snelheid waarmee een strafprocedure wordt afgehandeld verschilt. Het hangt onder anderen af van hoe het onderzoek naar het strafbare feit door de politie en het OM verloopt. Ook is het afhankelijk van de complexiteit en ernst van uw strafzaak.

Bij een overtreding komt u voor een kantonrechter te staan. Omdat het gaat om kleine overtredingen zijn deze zaken vaak snel afgehandeld. Soms zelfs al binnen enkele minuten.

Is er sprake van een zwaarder misdrijf, dan kan het langer duren. Bijvoorbeeld als er veel getuigen gehoord moeten worden of er deskundigenonderzoek moet plaatsvinden. Soms dit duurt enkele maanden.

Op zoek naar een strafrecht advocaat in Breda? Advocatenkantoor Alliantie helpt u verder;
strafrecht advocaat Breda

De hoogte van uw straf

Welke sanctie u wordt opgelegd door de rechter, hangt af van uw overtreding of misdrijf. De rechter kan een gevangenis- of taakstraf, hechtenis of geldboete opleggen. Dit hangt af van het soort delict en de omstandigheden. Daarnaast kan de rechter een maatregel opleggen, zoals TBS of onttrekking aan het verkeer.

Wat Advocatenkantoor Alliantie voor u kan betekenen

Wanneer u een strafbaar feit heeft gepleegd, moet u voor de rechter verschijnen. In alle gevallen – hoe klein of groot het misdrijf – is het verstandig om een strafrecht advocaat in de arm te nemen. De strafrecht advocanten van ons kantoor in Breda staat u in alle misdrijven bij. Wij werken op basis van een uurtarief. Bent u aangewezen op gefinancierde rechtsbijstand? Ook dan helpen onze strafrecht advocaten u.

In sommige gevallen krijgt u ook (deels) de gemaakte kosten voor uw advocaat terug.

strafrecht advocaten Breda