Sociaal zekerheidsrecht

In Nederland is het goed geregeld wat betreft de sociale zekerheid. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij in het sociale stelsel. De wetten en maatregelen op het gebied van sociaal zekerheidsrecht zorgen ervoor dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben.

 

Wanneer schakelt u een advocaat in sociaalzekerheidsrecht in?

Diverse overheidsinstanties, zoals de gemeente, het UWV en de SVB, zijn bevoegd om beslissingen te maken over uitkeringen en uitkeringsaanvragen. Het kan zijn dat de uitkering wordt geweigerd, dat uw uitkering wordt stopgezet of opgeschort of dat u een boete krijgt. Bent u het hier niet mee eens, dan kunt u bezwaar indienen bij de overheidsinstantie, die het besluit heeft genomen, beroep instellen bij de rechtbank of hoger beroep instellen bij de Centrale Raad van Beroep of Raad van State.

Wordt uw WIA of WGA ten onrechte verlaagd of ingetrokken? Ontvangt u geen ziekengeld, WW, bijstand, Participatiewet-uitkering of WIA, maar heeft u hier wel recht op? Neem dan direct contact met ons advocatenkantoor in Breda op. Onze specialisten in het sociaal zekerheidsrecht kunnen u bijstaan, juridisch adviseren en namens u bezwaar maken bij de overheidsinstantie of beroep instellen bij de rechter.

 

Bij Advocatenkantoor Alliantie begrijpen wij als geen ander dat, wanneer u een uitkering ontvangt, u waarschijnlijk niet de middelen heeft om een advocaat op basis van uurtarief te betalen. Advocatenkantoor Alliantie biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van gefinancierde rechtsbijstand. Is dit geen optie voor u, dan werken wij met het lage uurtarief van € 140,-.

Problemen met het UWV, uw gemeente, de SVB of het Zorgkantoor? Dan helpen onze sociaal zekerheidsrechtadvocaten in Breda u graag. U kan direct contact met ons advocatenkantoor in Breda opnemen.

Direct Contact

Heeft u snel advies nodig?

076 - 53 17 766